The Ramlees

Tanya sama hati apa asal sayang. Itulah Sayang nyanyian The Ramlees featuring Yuna, Mira (Tilu), Najwa dan Liyana Fizi. Lagu Itulah Sayang daripada album P.Ramlee Dimanakan Ku Cari Ganti: Satu Indiepretasi. Lagu ni kira tribute untuk P. Ramlee. Lagu-lagu Tan Sri P.Ramlee yang diberikan nafas baru oleh penyanyi-penyanyi indie. Walaupun lagu ni agak lama kalau tak salah lagu ni tahun 2010, tapi rentak dia memang sesuai untuk korang nyanyi suka-suka. Boleh la untuk hiburkan hati korang yang sayu tu.

Spongebob tak banyak komen pasal lagu The Ramlees Itulah Sayang ni. Sebab sebenarnya post ni atas request seorang pembaca Spongebob Tercekik. Katanya:

 

assalamualaikum w.b.t. hai, actually sy nk mintak tolong ckit. boleh tak tolong bagi link mp3 utk download lagu “Tanya Sama Hati”.. penyanyi dia saya kurang pasti sebab ramai yg nyanyi lagu tu. yg sy tau salah seorang penyanyi lagu tu “Yuna”.. lagu tu sy selalu dengar kat radio era. sy dh try search kat google tapi sy dpt yg versi live. sy nak yg versi studio. ramai officemate sy yg minat n tgh cari lagu tu tp semua still tak jumpa. harap admin boleh tolong sy. tq~ 🙂

 

Spongebob agak-agak lagu yang dia pembaca ni mintak adalah lagu Itulah Sayang walaupun katanya tajuknya Tanya Sama Hati. Sebab memang ada versi live The Ramlees kat Hard Rock Cafe. Sebenarnya pembaca kita ni dah minta lagu ni agak lama. Tapi disebabkan cuti raya Aidiladha dan kesihatan yang tidak berapa baik, maka kelewatan post ni amat dikesali. Mungkin dia dah dapat pun versi studio The Ramlees Itulah Sayang, tapi Spongebob share jugak supaya pembaca yang lain dapat nikmati keseronokannya bersama.

 

So macam biasa, lirik lagu The Ramlees Itulah Sayang Spongebob dah sediakan dan link mp3 The Ramlees Itulah Sayang untuk download pun ada kat bawah sekali. Mp3 ini Spongebob sendiri cuba carikan kualiti yang terbaik yang Spongebob boleh. Enjoy guyz..

 

Lirik The Ramlees – Itulah Sayang

Tanya sama hati apa asal sayang

Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Itulah sayang

 

Link Download Mp3 The Ramlees – Itulah Sayang

Link Mediafire:  The Ramlees – Itulah Sayang

 

Itulah sayang Spongebob Tercekik pada korang. Bila Spongebob Tercekik menyanyi