Seperti Terlupa Bahawa Nafas kan Terhenti

Opick - Istighfar

Hari ni mood taubat. So saja nak share lagu Opick tajuknya Astaghfirullah (Istighfar). Sebenarnya Spongebob dengar lagu ni masa tengah syok layan cerita Stanza Cinta kat TV3 tu. Tiba-tiba Spongebob Tercekik terpesona dengan lagu background cerita Stanza Cinta tu. So seperti yang diduga, apabila research dilakukan, sememangnya lagu Opick yang didendangkan memandangkan lagu-lagu Opick ni […]

Continue reading


Opick – Rapuh

Hari ni Spongebob nak kongsi lagu berunsur ketuhanan dengan pembaca. Bila sebut lagu berunsur ketuhanan ni, yang sekarang agak popular adalah satu kumpulan dari Indonesia iaitu Opick. Lagu kumpulan Opick ni banyak dimainkan sebagai lagu latar dalam cerita atau drama terutama drama di TV3. Spongebob tak pasti boleh atau tidak kategorikan lagu seperti ni sebagai […]

Continue reading