Jimmy Palikat Anak Kampung

Jimmy Palikat dengan tajuk lagunya Anak Kampung. Tajuk lagu yang memang pendek dan simple tapi berjaya menarik ramai pendengar. Lagu Anak Kampung Jimmy Palikat ni Spongebob mula-mula dengar macam tak tertarik langsung. Tapi lama-lama ok gak. Cuma memang ramai orang suka lagu Anak Kampung ni. Maybe sebab rentak lagu Anak Kampung ni memang senang nak masuk dalam telinga orang yang mendengarnya. Dengan nada lagu ni yang agak sekata membuatkan kanak-kanak pun boleh ikut.

Lirik Anak Kampung Jimmy Palikat ni Spongebob tak nak komen banyak. Pada Spongebob memang ok sebab membawa maksud walaupun ayat lirik lagu ni memang direct dan takde bunga-bunga langsung. Tapi kalau ikut logik Spongebob memang out la. Kalau dapat awek cantik, kaya lagi, ambik je la kan. Nak tolak bagi orang lain lak. Ada ke lelaki camtu. haha. Bukannya mata duitan atau tengok rupa paras semata, tapi orang kata tak baik tolak rezki kan. Anyway, kat bawah ni Spongebob sediakan lirik lagu Anak Kampung dan link download mp3 anak kampung Jimmy Palikat untuk korang download. Layan..

 

Lirik Jimmy Palikat – Anak Kampung

Memang aku ini
anak orang miskin
tiada apa-apa yang dapat ku berikan
engkau memang cantik
memang tidak padan dan tidak sepadan

aku anak kampung
tiada pelajaran
kuli-kuli sahaja
memang tidak padan
cantik bah kau itu
banyak yang tergoda lagi orang kaya

Tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan
rumah ku pun tiada adapun bapa punya
apa lagi belanja mau bayar berian kahwin sama kamu

bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

engkau masih muda cantik lagi menawan
janganlah kau cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti kau menyesal tiada guna

tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan
rumah ku pun tiada adapun bapa punya
apa lagi belanja mau bayar berian kahwin sama kamu

bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

Memang aku ini
anak orang miskin
tiada apa-apa yang dapat ku berikan
engkau memang cantik
memang tidak padan dan tidak sepadan

aku anak kampung
tiada pelajaran
kuli-kuli sahaja
memang tidak padan
cantik bah kau itu
banyak yang tergoda lagi orang kaya

Tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan
rumah ku pun tiada adapun bapa punya
apa lagi belanja mau bayar berian kahwin sama kamu

bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau sama orang lain

engkau masih muda cantik lagi menawan
janganlah kau cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti kau menyesal tiada guna

nanti kau menyesal tiada guna
nanti kau menyesal tiada guna

 

Link Download Mp3 Jimmy Palikat – Anak Kampung

Link Mediafire:  Jimmy Palikat – Anak Kampung

 

Bila Spongebob Tercekik Menyanyi..