Siapa tau FYP tu apa? Ni betul-betul FYP. Bukan “F” yang selalu korang sebutkan tu. FYP ni kalau student university biasa gunakan untuk singkatan Final Year Project. Nama pun Final Year, so memang subjek ni wajib diambil oleh setiap student tahun akhir. Spongebob rasa mostly kebanyakan daripada kita pernah masuk university, kolej or politeknik. Istilah FYP ni memang da cukup dikenali dikalangan student dan lecturer. Bila sebut je FYP, kehangatan dan kegerunan akan timbul dikalangan student. Siyes, FYP ni suatu perkara yang kadang-kadang diluar kawalan kita dan penghujungnya adalah suatu mimpi yang tak pasti.

Anyway, bukan kisah FYP Spongebob Tercekik yang nak diceritakan kat sini, cuma ada gambar yang berjaya menarik perhatian Spongebob yang menggambarkan budaya student bila buat FYP ni. Haaa, lebih kurang cam gambar dibawah la bila student terlibat dengan FYP ni. Kebanyakan student memang camtu la except yang style pulun teruk or kental ubi dorang memang spesies berlainan sikit. Jom usha gambar di bawah.

Final Year Project Picture

Spongebob Tercekik dan Gambar