1501111

Hari ni Spongebob nak kongsi lagu dan lirik Lahar Cinta nyanyian Final List. Lagu ni merupakan lagu melayu yang agak lama tahun 90an camtu masa Spongebob kecik lagi. Masa tu memang popular kan kumpulan ala-ala rock kapak nyanyi lagu jiwang-jiwang ni. Tapi lagu ni memang best dan kebetulan ketika ini Lahar Cinta tiba-tiba menjadi popular semula setelah sekian lama. Ada beberapa radio pun dah mula mainkan semula lagu Lahar Cinta ni. So, Spongebob pun terasa nak berkongsi la Mp3 dan lirik Lahar Cinta oleh Final List ni sebab masa kumpulan ni ditubuhkan, blog Spongebob Tercekik ni pun tak wujud lagi. Walaupun lambat, tapi Spongebob nak kongsi gak sebab lagu ni menarik dan lirik lagu Lahar Cinta ni pun sangat indah.

Lirik Final List – Lahar Cinta:
Tersingkaplah tirai cintaku yang lalu
Hangatnya bagai lahar yang membakar bumi
Sehinggakan aku menggelumpur kelecuhan
Bila engkau pergi tak kembali

Kala itu sayangnya engkau padaku
Dan kutelani segala kata indahmu
Kerana kusangka kau kan terus bersamaku
Tapi hanya sekadar waktu

Seluruh cintamu itu hidup segar dijiwaku
Masih kuterasa
Tak layu ditelan waktu
Tak pudar kasih hatiku
Dan kau masih lagi kusayangi

Walaupun engkau tiada
Namun cintamu terasa
Membendung rinduku sejak dulu hingga kini
Indahnya kukenang dan pahitnya dah kutelan
Begitu kasihku kepadamu

Ingin aku mengulangi saat indah waktu dulu
Tapi bagaimana dapatkah berulang lagi
Bersamalah kita jadikan pengajaran
Betapa pedihnya oh perpisahan

Mengapa di waktu ini
Aku teringat kembali segala kenangan
Adakah engkaupun sama masih ingat kepadaku
Seolah kita tak pernah berpisah

Walaupun engkau tiada
Namun cintamu terasa
Membendung rinduku sejak dulu hingga kini
Indahnya kukenang dan pahitnya dah kutelan
Begitu kasihku kepadamu

Ingin aku mengulangi saat indah waktu dulu
Tapi bagaimana dapatkah berulang lagi
Bersamalah kita jadikan pengajaran
Betapa pedihnya oh perpisahan

Tersingkaplah tirai cintaku yang lalu
Hangatnya bagai lahar yang membakar bumi
Sehinggakan aku menggelumpur kelecuhan
Bila engkau pergi tak kembali

Download Mp3 Final List – Lahar Cinta :

Link Mediafire : Download Final List – Lahar Cinta MP3

Jom menyanyi dengan Spongebob Tercekik.

Credit gambar cover kaset diberi kepada MelayuRock