gambar Engkau yang Pertama, Tiada Akhirnya

Untunglah kalau ada sesiapa yang sebut kat korang engkau yang pertama, tiada akhirnya macam tu kan. Dah macam kompem sehidup semati. Tapi kena hati-hati, ayat memang mudah direka, disebut tapi bukan semua orang boleh laksanakan. Apa pun, bukan ceramah motivasi yang Spongebob nak madahkan hari ni, tapi satu lagu. Lagu Bila Diri Disayangi nyanyian Ukays. Lirik Bila Diri Disayangi ni jelas menggambarkan perwatakan korang bila diri korang disayangi macam tu la kan. Walaupun kadang- kadang korang perasan je lebih, tapi macam tu lah perwatakan korang seolah-olah dunia ni dalam genggaman korang kan. Nyanyian Ukays memang mantap dan tak perlu dipersoalkan lagi. Rentak lagu ni memang seronok gegendang telinga korang mendengar. Kalau tak sedap, jangan salahkan Spongebob, salahkan Ukays. Tapi memang best la lagu Bila Diri Disayangi ni. Sebab best sangat, maka Spongebob share lirik Bila Diri Disayangi dengan link mp3 untuk korang download lagu Ukays Bila Diri Disayangi kat bawah sekali. Layan…

 

Lirik Ukays – Bila Diri Disayangi

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namamu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat di air
Siapa pun hamba
keikhlasan doa, keagungan Kasih
merubah takdir

Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu
Terasa diriku kembali dipandu

Engkau yang pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat di air
Siapa pun hamba
keikhlasan doa, keagungan Kasih
merubah takdir

Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu
Terasa diriku kembali dipandu

Engkau yang pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat di air
Siapa pun hamba
keikhlasan doa, keagungan Kasih
merubah takdir

keikhlasan doa, keagungan Kasih
merubah takdir

 

Link Download Mp3 Ukays – Bila Diri Disayangi

Link Mediafire:  Ukays – Bila Diri Disayangi

 

Bila Spongebob Tercekik Menyanyi..