Bill Gates Penipu? – A Picture is Worth a Thousand Words

Kata-kata bill gates

Bill Gates? Siapa Bill Gates? Kalau korang tanya camtu kat Spongebob, Spongebob cekik-cekik korang. Apa punya soalan la. Jawapan mudahnya, Bill Gates ni orang penting yang bertanggungjawab membangunkan Windows dan merupakan salah sorang orang yang terkaya didunia ini. Cerita kali ni memerlukan korang mempunyai tahap intelektual yang tinggi sikit dan pengetahuan am ditahap sederhana. Kalau […]

Continue reading


Goodbye yang Tak Sedih – A Picture is Worth a Thousand Words

Perpisahan yang tidak menyedihkan

Goodbye atau bye atau bye bye memang ayat yang biasa kita dengar kan. Biasanya kita dengar bila suatu perpisahan terjadi. Kadang-kadang perpisahan ni sekejap, kadang-kadang lama. Bila sebut je perpisahan ni, biasanya orang kaitkan dengan kesedihan, kehampaan dan emosi-emosi negatif yang lain. Sampai nak nangis pun ada. Tapi percaya tak korang yang bukan semua ¬†goodbye […]

Continue reading