Bill Gates? Siapa Bill Gates? Kalau korang tanya camtu kat Spongebob, Spongebob cekik-cekik korang. Apa punya soalan la. Jawapan mudahnya, Bill Gates ni orang penting yang bertanggungjawab membangunkan Windows dan merupakan salah sorang orang yang terkaya didunia ini. Cerita kali ni memerlukan korang mempunyai tahap intelektual yang tinggi sikit dan pengetahuan am ditahap sederhana. Kalau korang tak tau Bill Gates pun siapa memang masalah la. Tapi kalau korang tau Bill Gates tu siapa, harap-harap korang tau la gak latar belakang mamat yang tak berapa nak handsome ni kalau dibandingkan dengan Spongebob. So kalau nak tau korang sebenarnya tau tak latar belakang mamat ni, jom usha gambar di kat bawah ni.

Bill Gates Pernah Berkata:

Kata-kata bill gates

 

Tapi Spongebob Tercekik kata dia tipu sebab:

 

Bill Gates Liar

 

Haa.. Disebakan Spongebob ni agak baik hati hari ni, kalau korang tak faham kartun kat atas tu, Bill Gates ni sebenarnya selalu dijadikan contoh tauladan disebabkan kejayaan dia. Tapi yang best nya, dia ni sebenarnya buangan university disebabkan paper math dia fail kalau tak salah. Walaupun dia gagal di university dan dibuang, tapi masih boleh berjaya disebabkan usaha dan keizinan daripada tuhan.

Tapi macam dalam gambar tu la, korang jangan suka-suka ‘fail’ kan diri untuk mencontohi Bill Gates. Bill Gates jual Windows, korang jual tingkap je nanti. Banyak beza windows dengan tingkap tau.

Spongebob Tercekik dan Gambar